Tuesday, March 31, 2009

Calisto, the lazy cat.....meowwww!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Calisto...nyembui diri ba mua jendila (sunbathing)! Tu meh gamal ia ngedang ke diri ma udah badu makai. Tang saritu ba mua jendila ia tinduk laban ngiga endur ke nyamai serta angat. Udah manggai 15°C tengah ari tu. Taja pan pagi ari agi meruran celap. Pagi tadi agi ngikis ais ke malut cermin kerita. issshhhh

Sunday, March 29, 2009

Anais, Champion !!

video
Anais benung beraksi nepan kuda. Nyu ka enda ingat ke pagi tadi ia bisi enggau 'horse riding obstacles' ketegal DST. Nyu berumban nurun, nasip enda jauh ari rumah. Udah dua taun hobi ia nunggang kuda, tang tu keterubah ia enggau betanding - enti enda labuh ari kuda, dikira menang.

NB : Tukang gambar kelalu gaga, nyu ka tetungkam. Nya kebuah video udu engkubut ba pengujung rakaman video !!!

Image Hosted by ImageShack.us
Lalu Anais tulih ke lumur satu, ba group sida ia, ari umur 6 ngagai 12 taun. Pengelama ia nepan kuda sambil 'trotting' (merejuk?) ; 36 sikin, meraka batang (obstacles) !!

Image Hosted by ImageShack.us
Kebuah idung Anais aruk, ketegal ke dichunting, gaga baka mua anak mayau !! Sambil begari mayuh macam bala sida ke nepan kuda nya ga.

Image Hosted by ImageShack.us
Falite, nama kuda ke ditepan Anais. Gamal ia mit (pony,ka ribai) tang ukai anak kuda, sigi pemesai ia.

Lemai kemari.....

Image Hosted by ImageShack.us


Siti ari stisin TV ke enggau kimpin Earth Hour lemai kemari. Pukul 8:30pm nya endang maya mansut ke 'ramalan cuaca' udah tembu berita dunya pukul lapan. Geli ati meda siku tu megai lilin benung ke mansut berita iya!


Image Hosted by ImageShack.us


Enggi kami sebuat 3 lilin tu ditungkun tang TV enda dipadam ketegal ka meda pekit main bol antara menua Peranchis enggau Lituania. hehehe Kumpulan Peranchis menang 1 - 0 ! Pekit nya kena nemu bagi ni menua ke ulih enggau masuk piala World Cup 2010 ila. Apuuu....nyu limpang ke bukai cerita tu, wai ! Nya diatas lagi, pansut cerita jelu kuda ga...... :-)))

Saturday, March 28, 2009

Summer Time

Daylight saving time (DST; also summer time in British English) is the convention of advancing clocks so that afternoons have more daylight and mornings have less. Typically clocks are adjusted forward one hour near the start of spring and are adjusted backward in autumn. (wikipedia)

Jam pukul 1:00am pagila (ari minggu 28/03/2009), maya nya udah pukul 2:00am. Reti nya sejam dulu, laban ke nitih DST. Garanti buntau laban tu, ketegal ke lenyau sejam maya tinduk. Enti enda ditukar baka tu, meri ka cunta, pukul 6:00 pagi matapanas udah tinggi endar dilangit, baka penerang maya jam tengah ari. Enda lama ngena jam DST tu. Ujung bulan sepuluh ila betukar baru ga, ngagai Winter Time, sejam lebih ari maya jam summer tadi.

Pemanah maya ngena Summer Time tu, maya lemai ari matapanas agi terang nyentuk ke kurang lebih ngagai pukul 10:00 malam! Bala ke bisi ngereja pengawa di luar din, tauka enjoy makai lemai ba terrace rumah sida ia ngambi peluang berami begempuru rindang ati maya tu. Enti ari manah ga.


Image Hosted by ImageShack.us



Uhaaaaaa! Mayuh udah bala blogger udah mandang ke jaku gerah tu. Aku pan enggau nyukung mega. - Anang enda ingat ke madam semua lampu dalam rumah belabuh ari pukul 8:30pm nyentuk ke pukul 9:30pm lemai lagi. Aram kitai sama besatu ati sekali agi, 'nyelamat' ke planet enggau ngurang ke tenaga baka enerji elektrik ngambi ke enda dibasau sengapa. Kimpin Earth Hour tu dipejadi ke ngambi ke tenaga ke beguna ke kitai diatu enda pupus ke rebak baru jemah ila.

Friday, March 27, 2009

Video Chat

Image Hosted by ImageShack.us


Nyambung randau Puteri ga aku. Gambar kami duai ari video chat netbook diambi pagi tadi. Tang connection internet maya nya enda berapa, ngujung ke gambar enda tentu terang. Maya ari ba menua Sacramento di US endur Puteri diau , jam udah jauh malam. Ba aku ditu, manuk udah lama engkukuk ngerak bala dani ! Aku endang teleba dani pagi pukul 6:45am laban kiruh ngemas anak nurun sekula. Jari pan belabuh ga ngacuk swis PC. Enti bisi meda bala ba blog tu tauka FB lalu berandau meh nya sambil gawa bukai. Landik endar negereja pengawa dua tiga iti dalam sejam ! Nadai enda kala nyadi pengawa main tu ba aku laban udah teleba.

Enti enda irau ke time zone nya amat nyamai endar netbook video chat tu kena berandau muai ati lelenggau ke pangan diri. Ukai nangi ke apa, nangi ke salah timing! Kelia bedau bisi perengka baka tu, lelenggau meh naka iya, ka telipun suah, mar endar ga bayar bil telipun nya. Bekirum surat lagi, ngelama nya ga datai. Nyu bari cerita urang di menua baru ampit didinga ditu. Berita "sanu jadi enggau bini sanu disetak nyin" enda penting iga. Kapa nya deh! Tang berita manah baka pengada, bala nikah, nerima sijil/ijazah ari U, utai baka nya rindu endar ninga! Nyu berita tekini di terima diatu, enda agi bengap-bengap pulai ke menua enda nemu utai ke di kerandau bala mayuh maya ke begempuru.

Bah, ka nesau bala ga nunda ka Puteri, barang sapa bisi ati bevideo chat, madah ney. Ngambi ngaga jam temu janji dulu. Eh, enda ibuh ngagai saloon buk tauka besolek2...enda ulih di adu gamal ba kamera netbook tu. Peda mua kami duai nya, ni bisi ngemesai nya gamal tu, dia nyu segalo !!! hahahaha

Thursday, March 26, 2009

"Comme s'il en pleuvait" -Mayra Andrade



Mots doux et billets de rigueur, intrigues enflammées
Comme s'il en pleuvait
Devant ma porte prétendants et jeunes premiers
Comme s'il en pleuvait
Nuées de diamants, poèmes posés sur mon chevet
Comme s'il en pleuvait
Des présents chaque jour
Comme s'il en pleuvait
De l'amour
Comme s'il en pleuvait

A toi qui me vois mignonne
Main tendue, genoux fangeux,
Ne prends pas garde à ma mise
Et sur l'heure jouons franc-jeu.
Jadis ici, j'étais reine
Et les yeux de ces messieurs
Sur mon aimable personne
Se perdaient - Cela t'étonne ?
La ya la ya

Roses trémières et jolis coeurs les soirs de première
Comme s'il en pleuvait
Nuées de diamants, poèmes posés sur mon chevet
Comme s'il en pleuvait
Des soupirants et des atours à en décéder, si tu savais !
Comme s'il en pleuvait
Des présents chaque jour
Comme s'il en pleuvait
De l'amour
Comme s'il en pleuvait

Le désir, l'ivresse, la lune
Mignonne, tout m'était dû
Par un revers de fortune
Voilà que j'ai tout perdu
De mémoire d'homme ou d'apôtre
Qui saurait dire à présent
Que naguère comme nulle autre
Je fascinais le tout-venant ?
La ya la ya

Mots doux et billets de rigueur, intrigues enflammées
Comme s'il en pleuvait
Devant ma porte prétendants et jeunes premiers
Comme s'il en pleuvait
Des soupirants et des atours à en décéder si tu savais !
Comme s'il en pleuvait
Des présents chaque jour
Plus que dix doigts n'en sauraient compter
Comme s'il en pleuvait

La providence et la jeunesse ne durent jamais
Ca, je l'ai appris à mes dépens.
Donne à présent de quoi manger mignonne,
Gagne ton ciel et me sois bonne,
Ma jouvencelle, ma mignonne


"Comme s'il en pleuvait" - As after the raindrops falled - kurang lebih munyi tu meh reti lagu Mayra Andrade ke berasal ari menua (pulau) Cap Verde. Ia empu bansa portugis tang lagu ia nya dalam jaku peranchis.

Aku rindu ninga lagu ia tu. Manah di dinga, very poetic, ka ribai. Minta ampun neh, laban bedau pass ka nyalin leka lagu ia nya dalam jaku kitai. Dinga aja meh, wai. ;-))

Wednesday, March 25, 2009

Ruai genap setaun.

Baru teringat ke saritu ruai aku udah genap tiga belas bulan. Nyu udah setaun meh! Aku belabuh muka randau aku ia ke endar kena 25hb Februari, 2008. Nya meh, baru saritu aku sedar ke nya.

Enda nyangka ke diri ulih ngenan ke tugu tu ngelama nya. Sebedau belabuh enggau 'ngeruh ke ai' dalam dunya siber tu, aku ngaku ke diri endang enda tentu landik nulis dalam jaku iban. Jaku iban endang enda kala puntang seruran diingat belama tajapan ditu enda dikena ari ari jaku kitai nya. Jaku peranchis nyu bebelit dilah nya meh kena aku berandau enggau urang empu menua tu. Nya aja jaku temu sida iya! Alah sida ia laban aku, aku munyi ke muji diri, 4 bansa jaku ulih dikena berandau, iban, melayu, inglish enggau peranchis. Tang kekadang bisi maya saru jaku dikena maya ke gagit berandau, wai. Ngenung pangan ke betunga mua enggau berandau, pesap pesap mata, enda nemu nama jaku ke kena aku udah nya...ngujung ke lekik lekik ketawa ngenang ke penadak diri !!

Enti aku ngenang ke diatu, aku benasip udah besekula di menua iban. Setaun aja, ia nya taun 1974-1975 di SRK St. Peter, Saratok. Primari 3 aja aku dia. Tiap taun kami menyadi betukar sekula laban nitih ke apai aku ke suah dipindah endur gawa. Nyuka seluruh Sarawak endur besekula ; Kuching, Saratok, Binatang (Bintangor), Sibu, penudi ia nyu udah datai ba sekula sekendari baru bala kami pulai baru, lalu netap di Kuching. Ba SRK St. Peter meh aku belabuh nemu macha serta nulis dalam jaku iban. Di ajar ke Cikgu Ringgit. Terubah ia ga meda bup ditulis dalam jaku iban seratus peratus! Endang pengingat enda ulih dibuai maya nya kelia. Semina siti penyesal, laban enda lama besekula dia. Ti ngasuh tebengkalai mimit penemu dalam jaku asal kitai.

Aku baru tepeda ga ke ruai apairosa. apuuu..familiar endar ensera Apai Sali ke dibantai iya dia. Agi rindu aku macha, wai ! Ke bala ke ka nemu lebih dalam agi pasal jaku, asal usul enggau adat iban, aku mai kita nyengguk ke ruai GNMawar.

Bah, aram ngangkat ke jari ngenggam gelas, tuang ai tuak, urin, lemenit kini enggau aku berami ditu. Nyambut ari baday ruai aku saritu...ooohaaaaa ooohaaaaa !!!!! :-)))


Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, March 22, 2009

Kena tagged kasut ari Bintang Ati.

Terubah endar, aku meri ampun tunjuk jari sepuluh ngagai nuan wai, Bintang Ati aka Mau! Ketegal laun nyaut tag kasut nuan. Bah, aram meda bala kasut aku.

Shoe Tag
Step 1 : Show all your shoes.

Image Hosted by ImageShack.us
Kasut but ke suah di kena musim celap, enggai ke kaki basah serta celap laban salji.

Image Hosted by ImageShack.us
Kasut dikena musim autumn enggau spring. Dua iti musim ke nyuka sebaka ba pengurang agi celap enggau pengangat. Aku rindu ke kasut ke ayan tumbit nyin, nyamai diingkas enti tunjuk kaki pedis bai bejalai.

Image Hosted by ImageShack.us
Maya musim panas, begaya agi ga gamal sida kasut ke dikena. Kena mandang ke cat kukut ba kukut kaki mega !! Ulah kitai indu, wai...macam2

Image Hosted by ImageShack.us
Kasut kena trekking enggau besenam...kena mansut ke peluh...ahemmmmm

Image Hosted by ImageShack.us
Last but not least! Ke penudi iya, garden shoes - kasut kena gawa diluar rumah. Lebuh maya ke rajin nadai di tundi pengawa bukai.


Step 2 : Show the brand,price and where you bought it

huhu...nadai aku ingat ke dini meli tauka rega ia agi. Asal manah serta nyamai dikena, kenya ka aku meli kasut.


Step 3.. Tag few friends..

Bah, ka meda kasut kita ga Wai !
1. Puteri
2. Flo ari Aberdeen, ke enda lama agi pindah ke London. Oyé oyé !!
3. Inik Andan
4. Coki
5. Cuthess (arap ke meransang nuan pulai baru beblogging..sunyi nadai nuan ila deh)
6. Debbie
7. Chrisanakapai

Step 4 Comment on your friend shoes who tagged you.

Wai Mau...shalom ke nuan mega !! anang tusah ati agi, auk.... :-))

Thursday, March 19, 2009

Netbook

Image Hosted by ImageShack.us

Tu ia netbook Samsung NC10 enggi aku. Pemesai ia, kira di sema jaku mesai bup magazin iban ke benung majak maju diatu, ianya magazin Pegari. Enti dibuka, pemesai dua iti Pegari ! Rumpas endar gamal utai tu. Baru datai pagi tadi. Jampat endar datai. Diorder ari amazon.com ari satu, naka tiga ari aja nganti. Udah diuji, nadai apa nama tang bedau cukup perengka di'instal'. Battery udah dicaj. Nyamai endar maya mindah jauh enda ibuh ngagai 'cyber café' agi, ma ka meda bala e-mails, ngabas blog tauka FB aku ila. Aku ka download Google Talk mega, laban udah besemaya deka berandau (chatting) enggau Puteri ngena netbook tu.

Image Hosted by ImageShack.us


Tu perengka ia siti ke bedau sempat ditampil ngagai netbook nya. Nama utai tu 'commutateur', ti ngasuh pejalai netbook tu lancar serta manah agi. Pagila baru siap semua diadu. Nyah, tu meh 'ayam baru' aku ke ngasuh aku gagau dua tiga ari tu.

P/S: Enda aku lupak janji tua ga wai Bintang Ati ! :-))

Tuesday, March 17, 2009

Ubat oh ubat !!

Dua malam udah enda ulih jenak tinduk ketegal beresin, sendat idung serta batuk. Nasit ambai ati enda enggau tinduk dua malam nya, ketegal gawa malam minggu tu. hihihi....enti enda, aruh dikeransi ke ia ulah aku nya, ngacau pangan ka tinduk. Gara-gara ke gagit betanam ke bunga nyu enda ingat ke diri allergik belabuh maya dia tu. Bisi dua bansa kayu ba kompaun rumah aku enggau rumah jiran, benung nyumbuk ke ngasuh aku allergik endar. Enti ba kawasan diri empu aja, nyamai meh tak ditebang ke pun kayu nya. Tang nya meh, ba kawasan urang, lembau ga kitai nguda urang nebang kayu sida ketegal ke bepenyakit 'miang bunga'.


Image Hosted by ImageShack.us


Nyu enda tan agi, pagi tadi aku telipun ngagai lutur kami sebilik enti ia ulih meresa lalu meri aku ubat saritu. Nasit bisi agi alai ba timetable ia, nya ke ngasuh aku datai lemai tu tadi. Lalu tu meh nyampau ubat beri ia. Allergik aku enda balat ka ia, nadai mai ke sengak ke diatu, nya ia agi meri ubat baka ke taun nyin suba. Treatment 6 bulan, nyu seraga, munyi ka sida inik pemayuh ubat nya! Amat bisa ga ubat nya, lalu enda agi berinsak, gatal mata enggau beresin agi diatu...peiiii !

Sunday, March 15, 2009

Nanam bunga.

Naka ia manah dua ari beturut-turut tu udah. Penyelap pagi enda ulih kira, agi 4°C. Tang udah ngalih ari, baka saritu udah umbas ia angat, udah mangai 15°C. Ia ke endar nitih ke ba kalender, Spring time kena ari lima - 20/03/2009. Gaga ati, musim ke pemadu manah ari musim ke bukai. Rindu ati mega nyepi panas ngangat ke tubuh mimit. Aku lalu ngambi peluang belabuh nanam bunga. Pengelama udah kompaun rumah nadai udah ditegu, bisi 4 bulan tu udah nadai muai rumput, nyu enggai agi meda ga mata tu utai baka nya. Nyu ka jadi babas! Seari-ari tadi udah badu makai tengahari, aku ngiruh ke diri, nanam bunga ke udah dibeli minggu nyin kemari. Nya meh ketegal ari ke bedau iga manah minggu nyin keutai, lama dugau2 bala bunga tu ba atas mija di luar din, nyuka mansut ke urat ba atas mija da agi!


Image Hosted by ImageShack.us
Peninggi rumput ba mua rumah, laban ke lama enda dipantun rumput.

Image Hosted by ImageShack.us
Lembau meda penyai endur siti tu!

Image Hosted by ImageShack.us
Nyah tu ia udah di pantun rumput serta di kalih ke tanah...oups! Enda ingat ngambi gambar maya ke nyangkul tanah tadi....rindu ga mata meda bunga ari rumput!

Image Hosted by ImageShack.us
Bunga pansy enggau bunga primrose.

Image Hosted by ImageShack.us
Primrose mirah bepuak kuning.

Image Hosted by ImageShack.us
Primrose kuning.

Image Hosted by ImageShack.us
Pansy biru.

Image Hosted by ImageShack.us
Pansy kuning

Lemai pagila nyambung baru pengawa nanam bunga. Bedau abis rumput di pantun. Tambah enda ulih pantun enggau jari aja, deka di pasang injin rumput baru tembu. Nama pengawa kita deh wai, kena ngemansut ke peluh ujung minggu tadi?

NB : Sori, Bunga pansy biru enggau kuning enda ingat di bantai kemari.

Gaby oh Gaby...!



Image Hosted by ImageShack.us
Alain Baschung

Alain Baschung (61 taun), siku ari penyanyi tebilang menua peranchis udah nadai kemari (14/03/2009). Lemai lagi mayuh prugrim TV deka di batal, lalu di ganti endur mandang ke pengelaman ia ke udah jadi penyanyi popular kenyau ari taun 1959 kelia. Siti ari lagu ia ke selalu didinga serta di peda ba TV ia nya, 'Gaby oh Gaby...!'. Lagu tu di tuju ke ia empu serta ambai ia ke jauh ari mata. Stail lagu ia selalu dalam kategori rock enggau blues.

Friday, March 13, 2009

Tebing Tasik

Image Hosted by ImageShack.us
Grande Anse Macabou beach, Martinique. Taun 2005.

Image Hosted by ImageShack.us
Lydia di Grande Anse Macabou.

Image Hosted by ImageShack.us
L'Anse Colas beach, Schoelcher, Martinique. Year 2005.

Image Hosted by ImageShack.us
Pointe de Percho, Britany, France.

Image Hosted by ImageShack.us
Another view from the Pointe de Percho, Britany, France.

Image Hosted by ImageShack.us
Poco poco di pantai Kabong - Taun 2007

Image Hosted by ImageShack.us
Lydia, Vera (my niece) and Anais. Pantai Kabong.

Image Hosted by ImageShack.us
Denice, Lydia, Anais and Duncan bemain di Pantai Luak, Miri. Taun 2008

Image Hosted by ImageShack.us
Delicous eateries outlets di Luak esplanade, Miri.

Image Hosted by ImageShack.us
Pantai Siar, Lundu.

Image Hosted by ImageShack.us
Another view of Siar Beach and Lydia.

Image Hosted by ImageShack.us
Bemain lemai ari di pantai Damai, Kuching.

Image Hosted by ImageShack.us
Sunset at Damai beach, Kuching.


aaaahhh...lelenggau endar ka piknik ke tebing tasik, bebabikiu, dansing poco poco...! Semina meda gambar lama pama meh. Nasib bisi bala gambar tu jadi ke pengingat, endur ngemantup ke ati. Semua tebing tasik ke udah di gagai sebaka magang. Tasik besai, langit biru, pasir alus....tang nadai sebaka pemanah enggau tebing tasik menua kitai. It's more convivial and full of funs there !!

So enjoy enjoy lah semua! Happy weekends ke bala ke ngetu gawa ujung minggu. Selamat becuti ke bala cikgu enggau nembiak sekula di seluruh Malaysia mega!!

Wednesday, March 11, 2009

Bruno Manser - Laki Penan


An extract of the film from YOUTUBE. Sorry, no english subtitle!

Bruno Manser – LAKI PENAN
Searching for his dream in the jungle of Borneo

A film by Christoph Kühn

Image Hosted by ImageShack.us

From 1984 to 1990, Basel born Bruno Manser lived with the Penan – the indigenous jungle people from Sarawak, Borneo. He learnt their language and adopted their culture. The Penan accepted Manser as one of themselves, calling him Laki Penan, the Penan-Man. When the first bulldozers began systematically clearing the rain-forest, Manser aroused international awareness of the ecological and human disaster through spectacular activities, which made him powerful enemies... In spring 2000, on a secret journey to the Penan, he disappeared without trace.

Director Christoph Kühn (NICOLAS BOUVIER, 22 HOSPITAL STREET) follows Manser's trail through the Sarawak Jungle. Those Penan, who had become Manser's second family, speak of their mutual adventures and fears, and his ability to unite the Penan in resisting the tree-fellers and Police. A surprising, comprehensive portrait of the passionate scientist, mystic and romantic, who was also an angry environmentalist and defender of human rights.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Cerita dokumentari pasal Bruno Manser dipandang di telivisyen peranchis kena 17/01/2009. Gambar ke sempat diambi ari TV ke madah ke tu meh penudi ia sida penan meda Bruno agi idup. Text ba skrin gambar ke terubah madah ke gamal ia nyu udah murih bansa penan. Semina cermin mata ia ke agi ngingat ke ia nya bansa ribai ari Switzerland. Ia bejaku endang udah munyi sera jaku penan, landik endar. Gambar ke kedua, Bruno Manser begulai enggau sida 'sebilik'. Indai enggau apai iru iya sepiak ari kiba ia empu.

Tuesday, March 10, 2009

Undang2 baru.

Les députés ont voté cette nuit l’interdiction de la vente d’alcool et de tabac aux moins de 18 ans - après avoir autorisé, avec quelques restrictions, la publicité pour les vins, bière, spiritueux sur Internet.

Concernant le tabac, les députés ont aussi interdit à l’unanimité les cigarettes bonbons. (france info)

**********************************************************************************

Nama runding kita?

Kemari undang2 baru perintah menua peranchis baru di kemendar ke, nagang nembiak berumaur 18 taun ke baruh, ngirup ai bisa serta nginsap sigerit ba 'public places'. Lalu mega enti ditemu meli dua iti utai 'haram' tu, apai-indai nembiak di kangau ke balai pulis lalu dilalau enggau jaku (warning dulu), iya ke empu kedai deka disaman ga. Ok, aku setuju. Amat ulih ditagang enti nya dirumah diri empu. Tang kati ka enggau enti nya ngereja cara belalai??

Udang2 baru tu ditaga ke sida ahli dewan di parliment kena nagang nembiak, ngirup ai bisa (bir, wisky, etc..) tekelalu ba bar tauka disko maya ujung minggu. Ketegal mayuh kes nembiak baru ngangkat ke diri dara tauka bujang mati dijalai alun, pulai mabuk dribing kerita sida ia. Tajapan udah bisi undang2 siti ke enda ngasuh ia ke driba kerita ngirup ai bisa maya berami antara nembiak. Ngasi enda ia kini??? Lucu endar undang2 tu! Bisi aku udah ninga rita pasal tu. Ditanya dulu (diinterbiu) mua pintu discotheque, sapa driba (driver) enti bala nya datai enggau kerita sida ia empu. Udah nemu sapa, lalu dibai ketisi, lalu di cop tauka di tanda enggau ribbon jari ia tu, lalu ditangkan enggau jaku enda tau buya arak mimit selemai nya. Enti sema ia enda nitih ke peraturan nya, bala ia pulai ngena teksi, driba tu empu masuk lukap ! Keni ka asai ia ke datai ke endur nya ka enjoy ka jaku tang udah nya, dungu2 tudah ngirup ai oren !!

Undang2 pasal nginsap ga. Kala kita meda gula batu digaga baka batang sigirit? Enda tau agi dijual di semua pasar belabuh ari saritu. Serta urang ke ka meli sigirit mesti mai IC sida ia. Below 16, no smuking !! Ngarap ke ngasi undang2 kesiti tu. Ukai semina irau ke pengerai sida ia, ukai enda besai ga belanja meli insap.

Monday, March 9, 2009

The Purse Tag... by Christ

The Rules :

1. Snap the picture of both inner and outer of your purse.
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

2. Introduce your purse brand, price and where you buy.
Image Hosted by ImageShack.us
Strange but true! Purse tu dibeli aku seminggu lebih ke udah maya kami ke cuti ari nya. Agi baru. Ukai 'branded' tudah tuai, peda aku benung ke raun, lalu jengkau, ke pengingat deh! Rega pan umbas ia. Pulai ke duit ringgit, MR50.00 aja rega purse tu. Ipak ke gamal ia ney......

3. Take out whatever is inside your purse.
Image Hosted by ImageShack.us
isssshhh...pagila lesap setengah ari duit aku nya, kena mayar tuition anak ! Nyin kridit kad aku, ke kaler biru ari atas. Sida bukai nya, 'cards de fidelity' ka kami ditu. Enti kitai nyua ke kad tu ngagai kedai ke teleba endur kitai meli barang, lalu diregister, kitai bulih points! Enti points udah cukup bulih bonus, baik ia ari mata duit tauka diskaun.

Image Hosted by ImageShack.us
Aku selalu ngembuan 2 iti purse, siti tu ngundan personal items aja. IC sida anak, my resident card, MyKad, Passport (bukti aku agi warganegara M'sia)...bala gambar2 and last but not least, my French driving license.

4. Tag other 7 persons. And here they are :

Bintang Ati
Aciapai
Ndath
Alice
Ibanlady
Odre
Kenergy(...wallet, can do too !)

5. Comment on your friend's (who tagged you) purse.
Thank you for the tag, Chris! Nyuka sebaka gamal purse tua...nice !!

Saturday, March 7, 2009

Makai di Cap d'Agde.

Image Hosted by ImageShack.us
Ba restaurant tu endur kami sebuat makai tengahari di Cap d'Agde. Udah tembu makai nya ke raun meda pemanah tebing tasik menua tu. hehehe...enda cun ga raun perut lapar deh ! :-)

Image Hosted by ImageShack.us
Tambah ambai ati, mai makai ba restaurant sari nya laban ia udah besemaya. Kena ngingat ke Valentine's Day ari nya. Prawn Cocktails diorder, ke 'entry' course enggi ia empu.

Image Hosted by ImageShack.us
Entry course enggi aku, 'Salade Paysanne' - country salade. Daun salade, tomatoes, bawang besai, daging itit enggau ham serta di gulai enggau salade dressing. Enggau bread toasts...miammmm !!

Image Hosted by ImageShack.us
"Pizza napolitaine" - tu main course enggi Lydia seduai Anais.

Image Hosted by ImageShack.us
Bendar Anais ngabis Pizza ia. Nyu enda alah tudah agi, nyu bedua enggau papa ia !

Image Hosted by ImageShack.us
Moules à la créme - kerang tauka lukan bekuah enggau fresh cream, serve warm of course !

Image Hosted by ImageShack.us
Crispy french fries - Jadi tradition urang peranchis, kerang di panduk baka tu mesti disempulang enggau french fries...sedap agi diempa enggau asi neh ?!

Image Hosted by ImageShack.us
Lalu penudi ia dessert. Orange jelly in cranberry sauce. Begulai enggau seketul vanilla ice-cream enggau sweat cream. Apuuu...kini ka mindah agi udah tu ?!


Bah, nama prugrim bala kita pagila, Wai ? Anang enda ingat pagila(08/03/09) kitai ngintu ari "World Womens' Day". Psssstttt...pujuk meh ambai ati sulu tampung puji, makai keluar, kena ngingat ke ari kitai tu ke semina sekali setaun! Relax enggau enjoy sekali sekala...yeeer !!! :-)))